Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 07. 2016. 17:27 >> 17:15

SUKOBI JOŠ TRAJU

Tri vojnika ubijena na istoku Ukrajine

Tri ukrajinska vojnika su ubijena i tri ranjena u sukobima sa proruskim pobunjenicima na istoku zemlje, rekao je danas portparol ukrajinske vojske.

 

 

 

"U posljednja 24 časa izgubili smo tri vojnika a tri su ranjena", rekao je vojni portparol Andrij Lisenko na konferenciji za štampu.

On je rekao da su dva vojnika ubijena u Adivki a jedan kod Nevelske, dva sela koja se nalaze nekoliko kilometara od pobunjeničkog uporišta Donjecka na istoku zemlje.

Juče je drugi vojni portparol javio da je u prethodna 24 časa poginulo sedam vojnika, što je najteži dnevni bilans nastradalih od kraja maja.

Pobunjenici iz samoproklamovane Narodne republike Donjeck, saopštili su da je u vatri koju su ispalile ukrajinske snage povrijeđena dva civila u noći od nedjelje na ponedjeljak, prenijela je danas njihova zvanična novinska agencija.

U istočnoj Ukrajini se posljednje dvije godine vodi sukob između vojske i proruskih separatista, koje prema navodima Kijeva i Zapada, podržava Rusija, što Moskva demantuje. Kijev i pobunjenici potpisali su niz prekida vatre ali se sukobi nastavljaju.

Od početka neprijateljstva u aprilu 2014. ubijeno je gotovo 9.500 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније