Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 07. 2016. 08:48 >> 08:30
1

TERORISTIČKI NAPAD

SB UN osudio masakr u Bangladešu

Savjet bezbjednosti UN oštro je osudio "gnusni i kukavički teroristički napad" na restoran u diplomatskoj četvrti glavnog grada Bangladeša, Dake.

 

 

 

U saopštenju objavljenom sinoć navodi se da je terorizam jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i bezbjednosti.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun takođe je osudio napad i izrazio nadu da će svi koji stoje iza tog zločina biti identifikovani i privedeni pravdi.

Islamska država preuzela je juče odgovornost za terorističke napade u Daki i objavila fotografije petorice navodnih napadača.

Američka kompanija Sajt intelidžens grup (The SITE Intelligence Group), koja se bavi praćenjem aktivnosti džihadističkih grupa na internetu, navela je da je na osnovu ratnih imena napadača utvrđeno da su državljani Bangladeša.

Islamski ekstremisti su u petak uveče upali u restoran i uzeli goste kao taoce. Poginulo je 28 osoba, od čega šest napadača, 20 stranaca i dva policajca, a policija je uspjela da spase 13 talaca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније