Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

02. 07. 2016. 11:12 >> 10:57

ID PREUZELA ODGOVORNOST

U Bangladešu ubijeno 20 talaca

Naoružani napadači ubili su u Daki najmanje 20 civila, koje su prethodno uzeli za taoce u jednom restoranu popularnom među strancima, a većina žrtava je ubijena hladnim oružjem, izjavio je portparol bangladeške vojske, brigadni general Najim Ašfak Čauduri.

 

 

 

"Pronašli smo 20 tijela. Mnogi od njih su brutalno izbodeni oštrim oružjem", rekao je Čauduri, koji nije naveo koje su nacionalnosti žrtve, a prenijela je agencija AFP.

On je naveo da je u operaciji spaseno 13 talaca, uključujući jednog Japanca i dva državljana Šri Lanke.

Bangladeške bezbjednosne snage su jutros okončale 12-časovnu talačku krizu tako što su upali u restoran u kojem su napadači držali desetak talaca tokom čitave noći i ubili šestoricu napadača.

Policija je navela da je najmanje 13 talaca, uključujući tri stranca, oslobođeno kad su komandosi preuzeli kontrolu nad restoranom u bogatom kvartu Gulšan u Daki.

Pored toga, na početku talačke krize su poginula dva policajca boreći se sa napadačima, koji su bili naoružani i nosili eksploziv.

Takozvana Islamska država je preuzela odgovornost za ovaj napad, koji je uslijedio poslije više ubistava pripadnika vjerskih manjina, stranaca i liberalnih aktivista u većinski muslimanskom Bangladešu.

"Operacija je okončana. Situacija je u potpunosti pod kontrolom", izjavio je portparol vojske Rašidul Hasan za Frans Pres.

Komandant elitnog Bataljona za brzu akciju, koji je izveo upad u restoran, izjavio je da je lokal rašćišćen, ali je moguće da su neki napadači i dalje na slobodi.

"Ubili smo šestoricu terorista. Glavno područje koje su držali pod kontrolom je raščišćen, ali je moguće da su neki od njih pobjegli", rekao je komandant Tuhin Mohamad Masud.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније