Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: O.Z.

28. 06. 2016. 21:40 >> 21:28

SARADNJA NIKAD VAŽNIJA

Šef NATO-a poziva na jedinstvo

Sa Evropom u previranju poslije britanskog glasanja za Bregzit, saradnja između EU i NATO-a je važnija nego ikad, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg pri dolasku na sastanak sa vođama EU u Briselu.

"Moramo da pošaljemo jasnu poruku da glasanje Velike Britanije da izađe iz Unije ne znači da nijesmo u stanju da sarađujemo i radimo zajedno", rekao je on, prenosi Beta.

Stoltenberg se obraćao novinarima po dolasku na EU samit u Briselu na kome će centralna tema biti posljedica britanske odluke na referendumu 23. juna da izađe iz Evropske unije.

Kao i 22 zemalja članica EU Britanija je takođe i članica NATO i vlada strah da bi njen izlazak iz Unije mogao da oteža kolektivne napore za očuvanje bezbjednosti. To uključuje akcije za borbu protiv islamističkih ekstremista ili formiranje ujedinjenog fronta pred, kako se smatra u Alijansi, ruskom agresijom na Ukrajinu.

"Moja poruka danas je o saradnji i jedinstvu. Jedinstvo i saradnja su naravno bili važni i prije britanskog glasanja, a postali su još važniji danas", rekao je Stoltenberg.

Na samitu EU šefica Unije za spojnu politiku Federika Mogerini rekla je da će prestaviti vođama njen predlog za novu evropsku globalnu strategiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније