Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2013. 21:37 >> 21:36

GODINU I KUSUR DANA

Zatvor zbog vrijeđanja Muhameda

Sud u Istanbulu izrekao je turskom piscu i blogeru jermenskog porijekla Sevanu Nisanjanu kaznu u trajanju od više od godinu dana zatvora zbog vrijeđanje proroka Muhameda, objavili su danas turski mediji.

 

 

Nisanjan, koji je napisao nekoliko knjiga i koji vodi blog o onome što opisuje kao "istorija, religija i (malo) politika", objavio je poslije izricanja presude, link do uvrjedljivog bloga na svom nalogu na Tviteru.

On je osuđen na godinu i 45 dana zatvora zbog bloga objavljenog prošle godine, a kojeg je nazvao "Protiv govora mržnje se treba boriti".

"Nije govor mržnje ako se ismijeva arapski vođa koji je tvrdio da je imao kontakt s Alahom prije više stotina godina, što mu je donijelo političku, finansijsku i seksualnu korist, ovo je test slobode izražavanja na skoro nivou vrtića", piše u blogu.

Tamošnji mediji su objavili da se zatvorska kazna ne može preinačiti u novčanu, ali da Nisanjan ima pravo na žalbu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније