Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2013. 19:58 >> 22:55
4

TERORISTIČKI NAPAD?

VIDEO: Preklali vojnika i vikali "Alah je veliki"

Dvojica muškaraca napala su nasred ulice u jugoistočnom dijelu Londona vojnika kojeg su svirepo ubili. Tijelo vojnika su odvukli na cestu gdje su, mašući oružjem, od šokiranih prolaznika tražili da ih fotografišu, javile su svjetske agencije.

 

 

Ubijeni vojnik bio je starosti oko 20 godina, a ulicom je hodao u majici kratkih rukava sa logotipom jedne humanitarne organizacije za pomoć vojnim veteranima.

Britanski mediji objavili su snimak poslije napada gdje jedan od azilanata poslije ubistva, dok još drži mačetu u ruci uzvikivao: "Kunem vam se Alahom, nikada nećemo prestati da se borimo protiv vas". Građanima Londona su poručili da ni oni nijesu sigurni.

Napadači su na nesrećnog vojnika naletjelil kolima, nakon čega su ga na komade isjekli oružjem sličnim mačetama, pred prestravljanim prolaznicama.

Britanske vlasti ubistvo tretiraju kao mogući teroristički napad. Očevici su isprićali da su se napadači ponašali "poput životinja".

 

 

Nedugo nakon zločina stigla je policija koja se obračunala sa napadačima. Jedan od napadača je povrijeđen i nalazi se u kritičnom stanju.

Incident koji se desio u Londonu uznemirio je tamošnju javnost i alarmirao vlasti. Premijer Dejvid Kameron, koji se nalazi u službenoj posjeti Francuskoj, napad je nazvao "šokantnim", dok je ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej sazvala vanredni sastanak posebnog vladinog tijela za vanredne situacije.

Prije dolaska policije, ubica je krvavih ruku, sa nožem i satarom kojima je prethodno iskasapio čoveka, prišao kameri i ispričao šta je uradio.

"Žao mi je što su danas žene ovo vidjele, ali u našoj zemlji žene to moraju stalno da gledaju. Nikada nećete biti bezbjedni, vaša vlada ne mari za vas", rekao je ubica i prešao ulicu na kojoj se još nalazilo tijelo, gdje mu je stajao prijatelj.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније