Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2013. 15:29 >> 15:28

SUD ODLUČIO

Mušarafu odbijena kaucija

Antiteroristički sud u Pakistanu je odbacio mogućnost određivanja kaucije za puštanje bivšeg pakistanskog vojnog lidera Perveza Mušarafa.

 

"Nakon što je saslušao zastupnike odbrane i tužioca, sudija antiterorističkog suda odbio je zahtjev Mušarafa za odredjivanje kaucije", rekao je javni tužilac Amir Nadim agenciji Frans pres.

Jedan predstavnik suda je potvrdio da je kaucija odbijena za slučaj otpuštanja i hapšenja sudija, koje je navodno Mušaraf naredio 2007.

Penzionisani general se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, pod optužbom da je umiješan u ubistvo premijerke Benazir Buto 2007.

 Takođe, Mušaraf se sumnjiči za ubistvo lidera nacionalista Balučistana, Agbara Buktija.


Odluka o odbijanju kaucije je uslijedila samo dva dana nakon odluke suda u Ravalpindiju da odobri kauciju od 20 000 dolara u vezi slučaja ubistva premijerke Buto.

Mušaraf je na vlast u Pakistanu došao vojnim udarom 1999., ali se pod pritiskom opozicije povukao 2008.

Međutim, prije dva mjeseca se vratio i najavio učešće na opštim izborima. Zbog optužbi za ubistva mu nije dozvoljeno da se kandiduje, već je uhapšen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније