Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

24. 06. 2016. 22:55   >>  22:49

PEKING PORUČIO

"Poštujemo Bregzit i želimo stabilnu Evropu"

Kineski zvaničnici saopštili su danas da "poštuju" odluku britanskih glasača da napuste Evropsku uniju i da žele jednu "prosperitetnu i stabilnu" Evropu, ali pitanje izlaska Britanije iz EU izgleda da za sada u Kini izaziva samo umjerene reakcije.

Kinezi i Britanci su posljednjih mjeseci proglasili zlatno doba odnosa između dvije zemlje i kineski predsjednik Si Djinping je u oktobru pozvao Veliku Britaniju da ostane u EU tokom jednog razgovora sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, prenosi Beta.

"Kina poštuje odluku britanskog naroda", više puta je danas ponovila Hua Čunjing, portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova na redovnoj konferenciji za štampu.

"Mi posmatramo naše odnose sa Velikom Britanijom i EU sa strateškog gledišta i dugoročno," rekla je ona i dodala da "stabilna i prosperitetna Evropa u interesu svih".

O najavljenoj ostavci britanskog premijera Hua je ocijenila da je to odluka koju je Dejvid Kameron sam donio i da Kina "to poštuje".

Kao znak relativne ravnodušnosti Kine prema Bregzitu tradicionalni dnevnik u 19 časova na javnoj televiziji CCTV je tu vijest objavio tek na samom kraju.

Na drušvenim mrežama, mada je ta vijest bila jedna od najviše komentarisanih tema, većina korisnika su se šalila o tome kako Bregzit, po njima, ima samo ograničen uticaj na njihov svakodnevnih život.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније