Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2016. 20:43   >>  20:27

IZ ETIOPIJE

Pronađena tijela 19 migranta

Granična policija Demokratske Republike Kongo pronašla je tijela 19 migranata iz Etiopije koji su se ugušili u kamionu u kojem je bilo skoro 100 putnika, saopštili su danas zvaničnici.

Ostalih 77 Etiopljana bili su živi kada je kamion zambijskih registarskih tablica zaustavljen na jugoistoku Konga, nedaleko od granice sa Zambijom.

"Zaustavili smo vozilo, zbog nesnosnog smrada koji je dolazio odatle", rekao je Žan-Pjer Luboša, šef lokalne granične policije Konga.

Svi preživjeli su rekli da su htjeli da pobjegnu iz Etiopije i stignu do južne Afrike preko Kenije, u potrazi za boljim životom. Vozači kamiona su prijavili da prevoze sitnu ribu, prenosi AFP.

Tijela su predata zambijskim vlastima u četvrtak, a preživjeli, koji kažu da su državljani Etiopije, prebačeni su Zambiju u petak.

Zambijski vicekonzul Dejvid Njangulu čestitao je vlastima Konga zbog, kako je rekao, otkrića skandaloznog pokušaja krijumčarenja ljudi u kojem su učestvovala i tri zambijska državljana.

On je rekao da je pokrenuta međunarodna istraga o razbijanju mreže krijumčarenja ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније