Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 05. 2013. 17:46 >> 19:00

GREŠKA U BROJANJU

VIDEO: Oklahoma: Broj žrtava znatno manji

Vlasti američke države Oklahome saopštile su da su prve informacije o broju žrtava tornada bile pogrešne i da je žrtava znatno manje - ukupno 24 osobe.

Po prethodnim informacijama, tornado je odnio 91 život, uključujući živote dvadesetoro djece, a 40 ljudi se vodilo kao nestalo.

Prema posljednjim podacima, potvrđena je smrt 24 osobe, među kojima je sedmoro djece. No, očekuje se da će ova službena brojka znatno porasti.

Portparolka zdravstvene službe Ejmi Eliot izjavila je da smatra da su neke žrtve dva puta prebrojane u pometnji po udaru oluje.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine u Muru, južnoj četvrti Oklahoma Sitija, gdje je tornado uništio desetine zgrada.

Putanja tornada koji je juče pogodio predgrađe Oklahoma Sitija bila je široka više od 800 metara. Vjetar brzine veće od 300 kilometara na sat je sravnio sa zemljom čitave kvartove i direktno pogodio jednu osnovnu školu.

Američki predsjednik Barak Obama je proglasio stanje velike elementarne nepogode u Oklahomi i ponudio pomoć države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније