Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: O.Z.

15. 06. 2016. 11:26 >> 11:09

DUGO OČEKIVANA ODLUKA

Sajber operacije dio načina ratovanja NATO-a

Države članice NATO-a dogovorile su se da sajber operacije postanu dio načina ratovanja Alijanse, zajedno s operacijama u vazduhu, na moru i kopnu, kao i da pojačaju odbranu svojih kompjuterskih mreža.

Agencija Asošijejted pres (AP) prenosi da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao da odluka o formalnom uvrštenju sajber operacija u ratne operacije nije usmjerena ni protiv jedne države.

Stoltenberg je naveo i da države članice treba da budu u stanju da se bolje brane i odgovaraju na napade pokrenute protiv njihovih kompjuterskih mreža, prenosi Tanjug.

Navodi se da je odluka NATO-a dugo očekivana, posebno zbog sve većih napetosti sa Rusijom, koja je, prema AP-u, već dokazala svoju spremnost na pokretanje kompjuterskih napada protiv drugih država.

Sjedinjene Američke Države su 2011. proglasile sajber napade kao zvaničan način ratovanja, uz objašnjenje da se odbrana sajber prostora tretira kao odbrana od bilo koje druge vrste napada, posjeća američka agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније