Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business

08. 06. 2016. 10:09 >> 09:51
1

REKORDNI, DESETI PUT

Merkel najmoćnija žena na svijetu

Njemački kancelar, Angela Merkel, proglašena je najmoćnijom ženom na svijetu za ovu godinu i to rekordni, deseti put, u izboru američkog magazina Forbs.

Merkel, bivši naučnik i istraživač, proglašena je ujedno i drugom najuticajnijom osobom na svijetu, iza ruskog predsjednika Vladimira Putina, a ispred predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Baraka Obame.

Druga na listi najuticajnijih žena je jedan od kandidata na američkim predsjedničkim izborima, Hilari Klinton, pa će, ako bude izabrana, postati prva žena na čelu SAD-a.

Slijedi predsjednik američke centralne banke, Federalne rezerve (Fed), Džanet Jelen, a četvrta je supruga Bila Gejtsa, Melinda Gejts, koja se zajedno sa njim nalazi na čelu "Bill & Melinda Gates Foundation", koja je prethodnih godina donirala 28 milijardi dolara u filantropske svrhe.

Na petom mjestu je prva žena u istoriji Dženeral Motorsa koja se našla na čelu kompanije, Meri Bara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније