Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ tanjug.rs ]

30. 05. 2016. 16:47 >> 16:30

U TOKU EURA

ID planirala napad na engleske navijače

Borci Islamske države planirali su bombaški napad na engleske navijače "Tri lava" za vrijeme utakmice sa Rusijom na predstojećem Evropskom prvenstvu, objavili su danas britanski mediji.

Kako tvrde ti mediji, borci IS planirali su da napad izvedu sa bombašem samoubicom, oružjem, čak i dronovima koji bi raspršivali hemijsko oružje na navijače za vrijeme utakmise sa Rusijom u Marseju.

Policija kaže da je na laptopu koji je koristio Salah Abdelaslam (organizator napada na Pariz i Brisel) pronašla planove za napad na navijače koji se okupljaju 11 juna, prenosi britanski "San".

Kako piše taj tabloid, najviše se strahuje da sljedbenici Abdelaslama posjeduju njegove planove i namjeravaju da sprovedu dalje napade uprkos njegovom hapšenju.

Šefovi službi bezbjednosti Velike Britanije ukazuju na opasnost da islamski ekstremisti planiraju da pucaju na navijače van stadione, dok na primjer piju pivo po pabovima, van "fan-zona".

"Barovi puni veselih, pijanih navijača su vrlo laka meta", upozorio je jedan visoki policijski zvaničnik i dodao da su zbog adekvatnih mjera predostrožnosti pojačali saradnju sa francuskim kolegama.

Evropsko prvenstvo održava se u više gradova u Francuskoj od 10. juna do 10. jula.

Evropska fudbalska unija (UEFA), poslije terorističkih napada u Briselu, izdala je u martu saopštenje u kojem navodi da će predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj biti organizovano na najvišem bezbjedonosnom nivou.

Premijer Francuske Manuel Vals je poslije prošlogodišnjih napada u Parizu rekao da će prvenstvo biti održano i da će to biti najbolji odgovor teroristima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније