Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

AA

30. 04. 2016. 20:50 >> 20:35

U ZNAK PROTESTA

Kenija: Zapaljeno 105 tona slonovače

Predsjednik Kenije, Uhuru Kenijata, danas je zapalio 105 tona slonovače i skoro tonu nosorogovih rogova, u znak protesta protiv krijumčarenja i trgovine slonovačom i proizvodima od ugroženih vrsta.

Kenijata je prinio plamen najvećoj od 11 lomača sa slonovačom i jednoj sa nosorogovim rogovima prohladnog popodneva u Najrobiju.

Jaki kišni pljuskovi tokom noći prijetili su da upropaste cijeli događaj i stvorili su blato oko gomila raspoređenih unutar Nacionalnog parka u glavnom gradu Kenije.

Predsjednik Kenije je rekao da će ta država podržati potpunu zabranu trgovine slonovačom na 17. sastanku Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama koja će se ove godine održati u Južnoj Africi.

Vjeruje se da je danas spaljena slonovača i nosorogovi rogovi najveća ikada uništena količina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније