Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

29. 04. 2016. 22:55   >>  22:37

U ALEPU

Za sedam dana ubijeno 200 civila

U vazdušnim udarima na oblasti sjevernog sirijskog grada Alepa, koje se nalaze pod kontrolom pobunjenika, u posljednjih sedam dana ubijena su 123 civila, među kojima 18 djece, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

 

Kako tvrde iz Opservatorije, u istom periodu u granatiranju oblasti koje su pod kontrolom vladinih snaga ubijen je 71 civil, među kojima 13 djece, prenio je Rojters.

Još osam civila, uključujući troje djece, poginulo je kada su vladine snage granatirale oblasti koje nijesu pod njihovom kontrolom, dodaje Opservatorija, čije je sjedište u Britaniji.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je u četvrtak Rusiju i SAD da izvrše pritisak na zaraćene strane u Siriji da se zaustave sukobi u zemlji i obezbijedi vjerodostojna istraga o vazdušnim udarima na bolnicu u Alepu.

Portparolka generalnog sekretara Stefani Dujarik navela je u saopštenju da umjesto bombardovanja civilnih područja, sve zaraćene strane treba da se ponovo usredsrijede na politički proces.

Američki Stejt department ranije danas je osudio sirijske vazdušne udare na bolnicu u Alepu i pozvao Rusiju da upotrijebi svoj uticaj da izvrši pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al Asada i njegovu vladu da zaustavi napade.

Rusija je ranije u četvrtak negirala da su njeni avioni odgovorni za vazdušne udare u kojima je uništena bolnica u sirijskom gradu Alepu, ističući da ruski avioni proteklih dana nijesu izvodili napade u tom području.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније