Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

28. 04. 2016. 08:39 >> 08:27

NA GRAD ALEP

U režimskom napadu 20 mrtvih

Najmanje 20 civila poginulo je u napadu sirijskog režima na bolnicu i stambenu zgradu u sirijskom Alepu, saopštili su pripadnici civilne odbrane u gradu.

Volonteri civilne odbrane u izjavi za AFP tvrde da je među poginulima jedan stomatolog i pet članova jedne porodice, uključujući i dvoje djece. AFP izvještava da je među poginulima i jedini pedijatar u istočnim djelovima Alepa koji su pod kontrolom pobunjenika. 

Sirijska Opservatorija za ljudska prava je saopštila da su napad na bolnicu Al Kuds i obližnju zgradu u četvrti Sukari u istočnom Alepu izvršili "režimski avioni" i da su dvojica čuvara bolnice i ljekar među poginulima. 

Sirijska državna agencija SANA je, međutim, za napad okrivila Al Nusra front povezan sa Al Kaidom. Više od 270.000 ljudi je poginulo u Siriji, a na milione je bilo primorano da napusti domove od izbijanja sukoba 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније