Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

05. 04. 2016. 21:11 >> 21:01

LAŽNA UZBUNA

Evakuisani aerodromi u Varšavi

Na glavnom međunarodnom aerodromu u Varšavi policija i granična straža evakuisale su večeras oba terminala zbog dojave da je na aerodromu podmetnuta bomba.

Prethodno je zbog iste dojave jedan sat bio zatvoren sporedni varšavski aerodrom Modlin, međutim, tu se uzbuna pokazala kao lažna.

"Dobili smo informacije na osnovu kojih je evakuisana zgrada. Granična straža provjerava dojavu", saopštio je aerodrom Frederika Šopena u Varšavi, javlja poljska televizija Polsat.

Jedan terminal aerodroma u Varšavi pirotehničari su provjerili i pustili putnike da napuste aerodrom, a u toku je provjera drugog terminala.

Prethodno je oko 18 časova osoblje na sporednom aerodromu Modlin dobilo upozorenje da će eksplodirati podmenuta bomba, evakuisalo zgradu i zatvorila aerodrom na jedan sat.

Uzbuna je međutim bila lažna, a nije morao da se preusmjeri nijedan let i to dok su oba aerodroma primila prijetnje gotovo istovremeno.

Aerodrom u Modlinu evakuisan je i krajem marta zbog šale pijanih mladih Poljaka koji su dokoni na proslavi rođendana pozvali s mobilnog telefona jednog od njih da prijave da je podmetnuta bomba. Policija je vrlo brzo otkrila odakle je stigao poziv, upala na zabavu i uhapsila sve koje je zatekla, 21 osobu, i to sve pijane.

Mladiću, 28-godišnjem Poljaku iz okoline Varšave sa čijeg mobilnog telefona je stigao poziv, prijeti do osam godina zatvora. Uz to, aerodrom i prevoznici čiji su letovi preusmjereni zbog njegove prijave, najavili su da će tražiti odštetu koja može da dostigne i nekoliko desetina hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније