Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 04. 2016. 10:27 >> 10:44

ZIDOJČE CAJTUNG

Panama Papers:Putinovi saradnici peru novac

Veliko curenje 11,5 miliona dokumenata iz jedne panamske advokatske firme otkriva kako svjetski bogataši, uključujući ruskog predsjednika Vladimira Putina, skrivaju svoj novac, objavio je njemački list Zidojče Cajtung.

 

 

 

Advokatska firma, Mosak Fonseka, jedna od najzatvorenijih ofšor advokatskih firmi u svijetu, otkriva da je decenijama nekažnjeno pomagala klijentima da peru novac i izbjegavaju poreze.

Dokumente, nazvane "Panama Papers", nabavio je Zidojče Cajtung, dnevnik iz Minhena. Podijelio ih je s Međunarodnim konzorcijumom istraživačkih novinara iz Vašingtona i drugim medijima, uključujući BBC i Guardian.

Panama Papers sastoje se od 2,6 terabita podataka, 11,5 miliona dokumenata i 214.000 fiktivnih firmi: riječ je o najvećem curenju podataka s kojim su se novinari ikad susreli, ističe list.

Dokumenti dokazuju povezanost sadašnjih i bivših svjetskih čelnika, uključujući dugogodišnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i premijere Islanda i Pakistana s nezakonitim finansijskim transakcijama. Među njima ima i brojnih poznatih sportista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније