Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 03. 2016. 14:12 >> 13:56

ISPALILI RAKETE

Bajden:Iran da ne krši nuklearni sporazum

Američki potpredsjednik Džozef Bajden upozorio je danas Iran da će SAD reagovati u slučaju da prekrši nuklearni sporazum postignut sa šest velikih sila.

 

 

 

Bajden, koji se nalazi u Izraelu gdje je razgovarao s premijerom Benjaminom Netanjahuom, reagovao je na vijest da je Iran danas ispalio dvije balističke rakete na kojima je bilo ispisano "Izrael mora biti potpuno uništen".

"Iran s nuklearnim oružjem predstavlja apsolutno neprihvatljivu prijetnju Izraelu, regionu i SAD. Mi ćemo reagovati ako Iran prekrši nuklearni sporazum", rekao je američki potpredsjednik.

Iran je i u utorak tokom vojne vježbe ispalio nekoliko balističkih raketa s više mjesta širom zemlje.

Stejt department je osudio jučerašnje lansiranje raketa i rekao da SAD planira da to pitanje iznese pred Savjet bezbjednosti UN.

Iran i zapadne svjetske sile su prošlog ljeta potpisale istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, ali su SAD u januaru uvele Iranu nove sankcije zbog programa balističkih raketa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније