Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 05. 2013. 14:15 >> 14:17

NEVJEROVATNO

VIDEO: Preživjela 17 dana u ruševini

Spasilački timovi u Daki kažu da su pronašli živu ženu u ruševinama zgrade, u čijem je rušenju prije 17 dana poginulo više od 1.000 ljudi.

Vojni spasioci kažu da su čim su locirali mjesto gdje bi mogla da bude preživjela osoba zaustavili tešku mašineriju, a da im je ona na poziv mahnula rukom.

Spasilački timovi procjenjuju da su u prvim satima od nesreće iz ruševina izvukli oko 2.500 ljudi, ali su nakon 72 sata saopštili da ne vjeruju da više ima preživjelih.

Kako prenosi AP, žena po imenu Rešmi bila je zarobljena ispod zgrade, u podrumskim prostorijama i nije pretrpjela značajnije povrede. Spasioci su joj odmah donijeli hranu i vodu, a zatražena je i boca sa kiseonikom.

"Žena se nalazila u procjepu između greda i stuba. Zove se Rešmi. Najvjerovatnije je imala zalihe vode ili je pila vodu koju smo upumpavali u zgradu", rekao je Ahmed Ali za Frans pres.

Procjenjeno je da je oko 3.000 radnika bilo u kompleksu Rana Plaza kada se zgrada srušila u ranim jutarnjim satima 24. aprila.

Većina je radila za platu od 40 dolara mjesečno, uglavnom za zapadne tekstilne kompanije kao što su britanski Prajmark i španski Mango.

Policija je uhapsila 12 ljudi, među kojima su i vlasnik zgrade i četvorica vlasnika fabrika, koji su primorali zaposlene da dodju 24. aprila na posao iako su se prethodnog dana pojavile pukotine u zgradi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније