Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 05. 2013. 11:45 >> 11:45

PO SVIJETU

Ukrali 45 miliona iz bankomata

Grupa hakera uzela je 45 miliona dolara iz bankomata u više zemalja u roku od nekoliko sati pošto su ukrali bankarske podatke, javila je agencija AP.

Hakeri su upali u baze podataka banaka, ukinuli limite na podizanje novca sa bankomata i uzeli pristupne kodove, koje su prenijeli na lažne kartice. Kodovi su prenijeti na kartice sa magnetnom trakom kao što su kreditne kartice, hotelske ključ kartice i slično.

Hakeri su sa lažnim karticama podizali novac iz bankomata isključivo sa računa koje banke koriste za garancije za pripejd kartice, izbjegavajući privatne i poslovne račune.

Dio novca je opran kroz kupovine, dio je ostao kod lokalnih grupa koje su išle od jednog do drugog bankomata, a veći dio je poslat šefovima grupe, saopštilo je tužilaštvo u Njujorku.

Tužilac Loreta Linč saopštila je da je sedmoro ljudi uhapšeno u SAD, dodajući da je grupa, koja je radila u nekoliko zemalja, uspjela u kratkom vremenu da uzme novac iz nekoliko hiljada bankomata.

Grupa je uzela novac iz bankomata u Japanu, Rusiji, Rumuniji, Egiptu, Kolumbiji, Velikoj Britaniji, Šri Lanki, Kanadi i još nekoliko zemalja, saopštilo je američko tužilaštvo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније