Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 02. 2016. 09:28 >> 09:13

U VELINGTONU

Jak zemljotres pogodio Novi Zeland

Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je prijestonicu Novog Zelanda Velington, saopštila je nacionalna služba za zemljotrese.

 

 

 

Epicentar zemljotresa bio je 35 kilometara jugoistočno od Sent Arnoda, malog grada na sjeveru Južnog ostrva, na dubini od 62 kilometra, prenio je Rojters.

Za sada nema izvještaja o eventulanim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti. 

Zemljotresi su česti na Novom Zelandu, čija se dva ostrva nalaze uz granicu sa australijsko-pacifičkom tektonskom pločom. 

U zemljotresu koji je 2011. godine pogodio region Kenterbarija na Južnom ostrvu poginulo je najmanje 200 ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније