Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

07. 02. 2016. 11:34   >>  11:23 1

ERDOGAN PORUČIO

Turska će primiti izbjeglice ako bude neophodno

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da je njegova zemlja spremna, ako to bude neophodno, da otvori granicu i pusti u zemlju desetine hiljada sirijskih izbjeglica koje su na granici ostale zaglavljene pošto su pobjegle od ofanzive trupa sirijskog predsednika Bašara El Asada na Alep.

"Vlasti u Damasku su sada blokirali jedan dio Alepa. Ako si civili na našim vratima i nemaju drugog izbora, mi treba da pustimo našu braću i mi ćemo to učiniti", izjavio je Erdogan novinarima u avionu na povratku sa turneje po Južnoj Americi.

Turski prelaz na granici sa Sirijom Endžipinar ostao je zatvoren za hiljade izbjeglica koje već treći dan čekaju da uđu u Tursku, javlja AFP.

"Ali granica je i dalje otvorena za hitne slučajeve", rekao je neimenovani turski zvaničnik, dodavši da je sedam povrijeđenih sirijskih izbjeglica u petak prebačeno u Tursku radi liječenja, a jedna juče.

Od ponedjeljka se na turskoj granici nalazi desetine hljada civila, koji su napustili Alep zbog žestokih sukoba sirijske vojske i pobunjenika. U posljednjih 48 sati je na granicu Turske, kod grada Azaza, stiglo izmedju 30 i 35 hiljada civila.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu juče je rekao da njegova zemlja, koja je do sada primila 2,7 miliona Sirijaca, ostaje privržena politici otvorenih granica za izbjeglice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније