Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 01. 2016. 12:35   >>  12:20

NAJMANJE 30 ŽRTAVA

ID preuzela odgovornost za napade u Homsu

Ekstremistička organizacija Islamska država (ID) preuzela je danas odgovornost za dvostruki napad u sirijskom gradu Homsu, javlja Rojters.

 

 

 

ID je navela u onlajn saopstenju da je jedan od njenih boraca detonirao eksploziv u automobilu na bezbjednosnom punktu u Zahri i ubio najmanje 30 osoba.

Sirijska državna televizija izvijestila je ranije da su u napadu poginule najmanje 22 osobe, dok je više od 100 je povrijeđeno.

Guverener Homsa Talal Barazi je izjavio da je prvo eksplodirao automobil-bomba kod bezbjednosnog punkta, da bi potom bombaš samoubica digao sebe u vazduh, prenosi Rojters. 

On je za AFP rekao da su se bombaši najprije zaustavili kolima kod punkta i da je jedan od njih izašao iz vozila prije nego što je drugi napadač aktivirao eksplozive. 

U haosu koji je potom nastao, dok se gomila ljudi okupljala, drugi bombaš je aktivirao svoje ekplozive, dodao je Barazi istakavši da je ubijeno najmanje 19 osoba. 

Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, navodi da je najmanje 21 osoba stradala u napadima, među kojima i 13 pripadnika vladinih snaga. 

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman rekao je da je drugi bombaš samoubica nosio vojnu uniformu. 

Homs je bio česta meta bombaških napada u prošlosti, među kojima je i napad krajem decembra kada je 19 osoba ubijeno u nekoliko istovremenih eksplozija.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније