Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

23. 01. 2016. 20:24   >>  20:13

TURSKA

Šestoro uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

U Turskoj je uhapšeno šest ljudi, među kojima jedan pripadnik žandarmerije, po optužbama za krijumčarenje migranata na njihovom putu preko Egejskog mora ka Evropskoj uniji.

Poručnik u turskoj žandarmeriji, dijelu vojske zaduženom za unutrašnju bezbjednost, osumnjičen je da je "žmurio" na krijumčarenje migranata, kao i da je obavještavao krijumčare o planiranim operacijama protiv njih.

U zamjenu za njegovu pomoć, poručnik je od krijumčara primio mito u iznosu od 100 dolara po migrantu ili tri hiljade dolara za čamac pun migranata, navode turski mediji.

Njemu i još petorici osumnjičenih za krumčarenje, sud u okrugu Seferihisar odredio je u petak pritvor prije suđenja.

Žandarm je optužen za primanje mita i zloupotrebu položaja.

Za sada nije poznato da li je ovo prvi put da je jedan pripadnik turskih snaga bezbjednosti uhapšen u obračunu vlasti sa krijumčarima.

Od 2015. Turska je postala mjesto iz koje migranti iz Sirije, Avganistana, Eritreje i drugih problematičnih država kreću, na često opasan put preko Egejskog mora ka Grčkoj.

Ankara je u novembru postigla dogovor sa EU da zaustavi priliv izbjeglica koje idu ka Evropu u zamjenu za finansijsku pomoć od tri milijarde eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније