Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 02. 2013. 09:58 >> 09:57

BERLIN

Merkel pred promjenema u Vladi

Univerzitet u Dizeldorfu poništio je doktorsku titulu njemačkoj ministarki obrazovanja Anete Šavan iz Hrišćansko demokratske unije kancelarke Angele Merkel. I dok mediji ocjenjuju da bi ministarka zato odmah trebalo da podnese ostavku, njen avokat najavljuje tužbu protiv fakulteta.

Pojavili su se zahtjevi za ostavkom Šavan, kako od različitih prosvjetnih grupa, tako i iz političkih krugova. Iz redova Zelenih, Ljevice i Piratske stranke ocjenjuju da Šavan nije više odgovarajuća ličnost za ministra obrazovanja i podsjećaju na slučaj bivšeg ministra odbrane Karla Teodora cu Gutenberga, koji je u aferi ''Doktorat-plagijat'' podnio ostavku na ministarsku funkciju.

Prema navodima dekana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Diseldorfu Bruna Blekmana 12 članova savjeta fakulteta je glasalo za oduzimanje doktorata ministarski Šavan, a dva su bila protiv.

Savjet Filozofskog fakulteta je prebacio ministarki da je u svom doktoratu, 1980. godine prepisivala od drugih autora i anulirao joj titulu, a ta odluka o poništenju još nije pravosnažna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније