Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 05. 2013. 09:30 >> 09:30

PANIKA

Kina: Nove žrtve pričijeg gripa

Novi soj ptičjeg gripa odnio je četiri nove žrtve u Kini, čime je tajanstveni virus H7N9 do sada odnio ukupno 31 ljudski život. Agencije javljaju da su kineske vlasti objavile kako se broj zaraženih udvostručio i dosegnuo 129.

 

Podaci kineskih vlasti pokazuju da su dvije osobe preminule u istočnoj pokrajini Jiangsu, jedna u Zhejiangu, a jedna je žrtva iz srednjeg dijela Anhui.

Kineske zdravstvene vlasti kazale su da su dva nova slučaja zaraze zabilježena u istočnoj obalnoj pokrajini Fujian. Svjetska zdravstvena organizacija sa sjedištem u Ženevi objavila je kako nema dokaza da se novi soj ptičjeg gripa, koji je prvi put uočen kod pacijenata u Kini u martu, može lako prenositi s čovjeka na čovjeka.

Direktor Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti kazao je da soj ptičjeg gripa u sadašnjem obliku ne može izazvati pandemiju, ali nema garancija da virus neće mutirati i izazvati ozbiljnu pandemiju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније