Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 02. 2013. 23:59 >> 00:02

FRANCUSKA INTERVENCIJA

Ubijeno na stotine ekstremista u Maliju

Nekoliko stotina islamskih ekstremista poginulo je u vazdušnim napadima i okršajima u Maliju otkako je Francuska započela ofanzivu s ciljem da potisne pobunjenike sa sjevera zemlje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Francuske.

Saopštavajući prvi zvaničan bilans žrtava otkako je ofanziva započela 11. januara, ministarstvo je navelo za AFP da je "nekoliko stotina" islamista poginulo u  vazdušnim napadima" francuskih snaga na vozila koja su prevozila borce i opremu, i u "direktnim borbama u Konu i Gao", preuzetim gradovima u centralnom i sjevernom dijelu zemlje.

Ministarstvo je odbilo da da tačan bilans žrtava, navodi agencija.

Ministar odbrane Francuske Žan-Iv Le Drijen je u međuvremenu izjavio za francusku televiziju BFMTV da su francuski vojnici "nanijeli veliku štetu terorističkim grupama", navodeći da je ubijen značajan broj islamističkih boraca.

 Jedina francuska žrtva je pilot helikoptera na samom početku borbenih operacija, a dvoje ili troje francuskih vojnika zadobili su lakše povrede, naveo je ministar.

 Francuska planira da počne da povlači svoje vojnike iz Malija od marta,  operacije u međuvremenu usmeriće na istjerivanje islamističkih pobunjenika sa sjevera zemlje, rekao je danas ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније