Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

17. 12. 2015. 08:25 >> 08:11
3

POŠTOVATI SUVERENITET

Bajden: Turska da povuče vojsku iz Iraka

Zamjenik predsjednika SAD Džo Bajden pozvao je Tursku da iz Iraka povuče vojsku koja se tamo nalazi bez saglasnosti iračkih vlasti.

 

 

 

Bajden je to izjavio u razgovoru sa premijerom Iraka Hajderom al Abadijem, prenosi Sputnjik.

Irački i američki zvaničnici složili su se da ulazak bilo koje strane vojske u Irak moraju da odobre iračke vlasti i pozdravili vijest da je Turska povukla dio vojske koja se nalazila na sjeveru zemlje.

Bajden je istakao da podržava teritorijalni suverenitet Iraka i pozvao Tursku da učini isto. 

Turska je 4. decembra razmjestila tenkove na sjeveru Iraka, a kao objašnjenje navela obuku kurdskih vojnika koji se bore protiv terorista. 

Bagdad je ulazak turskih vojnika na teritoriju Iraka protumačio kao kršenje suvereniteta i od Ankare zatražio njihovo hitno povlačenje. 

Zvanična Moskva, takođe, je prisustvo turske vojske na sjeveru Iraka okarakterisala kao nezakonito i neprihvatljivo.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније