Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 05. 2013. 13:25 >> 13:26

KALIFORNIJA

Požar prijeti hiljadama kuća

Velik požar koji bukti sjeverozapadno od Los Anđelesa u petak se gotovo udvostručio, iako vatrogasci uvjeravaju da ga bolje kontrolišu.

 Požar, koji prijeti da ugrozi nekoliko kuća i domaćinstava, progutao je 4.000 hektara vegetacije u petak ujutro, a naveče je gorjelo 7.300 hektara. U gašenju učestvuje gotovo hiljadu vatrogasaca uz podršku osam helikoptera i šest kanadera.

 Požar je izbio u četvrtak u blizini Malibua, 40 kilometara zapadno od Los Anđelesa.Kampus obližnjeg kalifornijskog Univerziteta, koji je morao biti zatvoren, nije još otvoren.

Požar je oštetio samo petnaestak kuća, zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca, dok je  4.000 ugroženo.

Inače, ovim požarom sezona je počela dosta rano, a pogoršanju stanja po procjenama meteorologa mogle bi pridonijeti najavljene visoke temperature na ljeto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније