Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Tanjug

26. 11. 2015. 09:32 >> 10:09

ZAVRŠIO U RIJECI

U Sibiru pao helikopter, najmanje 15 mrtvih

U padu helikoptera Mi-8 na području Krasnojarske pokrajine na istoku Sibira poginulo je 15 ljudi, dok je njih deset nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi, saopštile su danas lokalne vlasti.

"U helikopteru se nalazilo ukupno 25 ljudi, od čega 22 putnika i tri člana posade. Prema preliminarnim podacima, poginulo je 15 ljudi, a desetoro se nalazi na intenzivnoj njezi", rekla je za agenciju Tas s portparol lokalnog državnog tužioca Oksana Gorbunova.

Ona je dodala da se tijelo jednog poginulog još izvlači iz olupine letjelice.

Helikopter je pao ubrzo nakon polijetanja, na teško pristupačnom terenu oko deset kilometara od grada Igarka, a trup mu je gotovo potpuno uništen, navodi ruska agencija.

"Letjelica je pala u rijeku Jenisej i leži na ledu", saopštila je lokalna policija.

Povrijeđeni ljudi su evakuisani u bolnicu u Igarki, a do tamo su ih specijalnim vozilima za snijeg prebacili spasioci i lokalno stanovništvo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније