Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 05. 2013. 19:11   >>  19:11

PRESEDAN

Benedikt XVI se vratio u Vatikan

Bivši papa Benedikt XVI vratio se danas u Vatikan, dva mjeseca poslije svoje istorijske ostavke, a živjeće u obnovljenom bivšem manastiru.

To je, kako piše agencija AFP, aranžman bez presedena, po kome će bivši i sadašnji papa biti zajedno u malenoj državi Vatikan.

Takva situacija bi, prema nekim stručnjacima, mogla da izazove teškoće ako bi Benedikt pokušao da utiče na papu Franja, a što je rekao da neće činiti.

Bivši papa, sada papa emeritus, živio je od 28. februara u Kastelu Gandolfo, papinskoj ljetnjoj rezidenciji južno od Rima.

On je u svom posljednjem obraćanju u martu, poslije ostavke, rekao da će živjeti "skriven od svijeta".

Benedikt je helikopterom doputovao iz Kastela Gandolfo u Vatikan, gdje su ga dočekali visoki zvaničnici Vatikana, uključujući državnog sekretara Tarčizija Bertona, a na pragu njegovog novog doma dočekao ga je papa Franjo, kako bi mu poželio dobrodošlicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније