Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 05. 2013. 18:33 >> 18:34

OD POČETKA SUKOBA

Sirija: Ubijeno 83 novinara

Od početka građanskog rata u Siriji, 23 novinara i 60 izvještača-amatera je ubijeno, pokazuju podaci organizacije Reporteri bez granica.

Podaci o stradalim novinarima objavljeni su povodom Svjetskog dana slobode medija - 3. maja.

Od početka pobune protiv režima Bašara al-Asada, osim 16 sirijskih novinara, stradali su i novinari iz Japana, Njemačke, Francuske, SAD-a i Iraka, prenose agencije.

Osim profesionalnih novinara, sukobe u Sirije snimaju i izvještači-amateri, koji sa kamerama na licu mjesta izvještavaju kao svjedoci događaja, zbog ograničenja koji je profesionalcima nametnuo režim u Damasku. Njih 60 je ubijeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније