Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 11. 2015. 09:48   >>  09:35

DOJAVA O BOMBI

Avion za Egipat prinudno sletio u Burgas

Avion, koji je poletio iz Varšave za egipatsko ljetovalište Hurgada, prinudno je sletio na aerodrom u bugarskom gradu Burgas zbog prijetnje bombom, javio je jutros Rojters.

U avionu nije pronađen eksploziv, izjavila je portparolka aerodroma u tom bugarskom gradu.

"Avion je sletio u Burgas u 5.48 sati poslije zahtjeva sa leta LLP8015, koji je iz Varšave poletio za Hurgadu, da izvrši prinudno slijetanje zbog informacija o prisustvu eksploziva u letjelici", rekla je portparolka agenciji Rojters.

Ona je dodala da je aerodrom i dalje zatvoren.

Jedan 64-godišnji putnik prijavio je da se u avionu nalazi bomba, a tokom saslušavanja je priznao policiji da je konzumirao alkohol. U avionu se nalazio 161 putnik, a svi su poslije prinudnog slijetanja bili evakuisani.

Krajem oktobra iznad Sinaja srušio se ruski avion sa 224 putnika.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, navodeći da je prvobitno namjeravala da iznad Sinaja obori avion neke zapadne države koje učestvuju u napadima na Siriju i Irak, ali da je promijenila cilj i oborila ruski nakon što je Rusija počela vazdušne napade u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније