Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 11. 2015. 09:03   >>  08:51

PROTIV HAMASA

Izraelski vazdušni napad na Gazu

Izraelska vojska sprovela je tokom protekle noći u pojasu Gaze vazdušni udar protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas.

 

 

 

Napad je uslijedio kao odgovor na raketni napad na jug Izraela, saopštila je jutros vojska.

"Jedna raketa ispaljena je kasno sinoć iz pojasa Gaze prema jugu Izraela. U tom napadu nije bilo žrtava ni povrijeđenih. Izrael je reagovao i uzvratio vazdušnim napadom na položaj Hamasa u Gazi", navodi se u saopštenju izraelske vojske. 

Od početka godine, ispaljeno je 19 raketa prema izraelskoj teritoriji. 

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca su u porastu posljednjih nekoliko mjeseci. U talasu nasilja od sredine septembra u Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze ubijeno je više od 10 Izraelaca i gotovo 70 Palestinaca. 

Izrael navodi da je talas nasilja pokrenut palestinskom kampanjom laži i podsticanjem napada u blizini svetih mjesta u Jerusalimu. Palestinci su odgovorili da je nasilje posljedica frustracija zbog skoro poluvjekovne okupacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније