Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 02. 2013. 15:35 >> 15:35

ZIMA

Moskva paralisana zbog snijega

Zima sa najviše padavina u poslednjih 100 godina pogodila glavni grad Rusije. Saobraćajne gužve u gradu ukupno su dugačke oko 3 500 km, što je razdaljina od Moskve do Madrida.

 

Preko dva metra snijega palo je od početka zime na glavni grad Rusije. Lokalni zvaničnici navode da se padavine očekuju i narednih četiri, pet dana.

Juče je 45.000 komunalnih radnika sa 15. 000 mašina čistilo snijeg koji je napadao pet puta više nego u prosjeku..

Sniježne padavine ometaju saobraćaj pa je grad paralisan.

Sinoć je oko 150 kamiona ostalo satima zaglavljeno na prometnoj moskovskoj okrenici. Procjenjuje se da je ukupna dužina zastoja u Moskvi oko 3 500 km.

Otkazano je više stotina letova , a premijer Rusije Dimitrij Medvedev je morao da sleti u Sankt Petersburg zbog nevremena.

U decembru prošle godine temperature u Rusiji su silazile i na minus 50 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi predviđaju još snijega za februar i mart.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније