Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 10. 2015. 11:37 >> 11:28
4

MEDIJSKI RAT

Amerika želi da ukloni Ruse iz Sirije

Medijski navodi i neistine o operacijama ruskih vazduhoplovnih snaga protiv Islamske države u Siriji proizilaze iz straha da će se borba Rusije protiv te terorističke organizacije pokazati mnogo efikasnijom nego svi napori koje je do sada preduzela koalicija pod vođstvom SAD, ocjenjuju ruski stručnjaci.

 

 

 

Cilj tih medijskih napada i kooridnisanih akcija međunarodne koalicije koju predvode SAD, prema njihovom mišljenju, jeste izbacivanje Rusije s područja bogatog naftom na Bliskom istoku

- Laži, glasine i spekulacije su odlike medijskih tokova modernog svijeta. Korišćenjem Interneta, fotografija snimljena prije tri ili četiri godine na nekom žarištu može biti postavljena na vebsajt u roku od nekoliko minuta i biti predstavljena kao događaj koji se desio prije neki dan - izjavio je za agenciju TAŠ direktor Centra političkih tehnologija Aleksej Makarkin. 

On kaže da se upravo to danas dešava u Siriji. Direktor Instituta za političke studije Sergej Markov izjavio je da deklaracija koju su u petak objavile Turska, SAD, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Katar i Saudijska Arabija, u kojoj pozivaju Rusiju da prekine napade na, kako tvrde, sirijsku opoziciju i civile, predstavlja "krik očaja". 

- Ta deklaracija SAD i njenih partnera u međunarodnoj koaliciji je potpuno koordinisana kampanja čiji je cilj da se natjera Rusija da prestane da se bavi svjetskim problemima. Bliski istok je 'svjetska benzinska pumpa' koja obezbjeđuje gorivo za većinu razvijenih ekonomija. Zbog toga, cilj SAD i njihovih saveznika je da izbace Rusiju s Bliskog istoka, da osujete njene operacije protiv Islamske države u Siriji i da ojačaju njihov stisak u regionu - ocijenio je Markov.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније