Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 04. 2013. 23:05   >>  23:05

MOSKVA

Za lijepo vrijeme milion eura

Lijepo vrijeme za Dan pobjede obezbjediće deset jedinica aviotehnike po cijeni od 40 miliona rubalja, odnosno milion eura, rekao je zamjenik gradonačelnika Moskve za stambene i javne radove Pjotr Birjukov.

Birjukov je objasnio da gradske vlasti neće dozvoliti da padavine spriječe održavanje tradicionalne vojne parade i da pokvare raspoloženje Moskovljanima i gostima ruske prijestonice, te da se zato preduzimaju aktivnosti za stvaranje pogodnih vremenskih uslova.

Potrebne aktivnosti će se sprovoditi od šest sati ujutru do ponoći 9. maja. Za stvaranje svečanih vremenskih uslova angažuje se deset jedinica aviotehnike.

Tradicionalno, u Moskvi se kišonosni oblaci razbijaju na tri praznika: Dan pobjede (9. maj), Dan Rusije (12. juni) i Dan grada (prva subota u septembru).

Za razbijanje oblaka koriste se ekološki čisti reagensi na bazi srebro-jodida, suvog leda i finog cementa.

Rezultat reagovanja na ovaj način je da kiša, ili grad, padnu prije nego stignu na teritoriju ruske prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније