Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 02. 2013. 12:09   >>  12:08

NEMIRI

Egipat: Ranjeno 18 demonstranata

Osamnaest demonstranata ranjeno je u sukobima s policijom u Egiptu za vrijeme sprovoda jednom aktivisti.

Vlasti su saopštile da je do sukoba došlo u Tanti, u delti Nila, gdje su interventne snage upotrijebile suzavac i plastične metke protiv demonstranata koji su na njih bacali kamenje.

Demonstranti su zapalili jedno oklopno policijsko vozilo i bacali "Molotovljeve koktele" u pravcu policijske stanice.

El-Gindi (28) je nestao 25. januara na Trgu Tahrir u Kairu, gdje je učestvovao u demonstracijama povodom 2. godišnjice pobune protiv Hosnija Mubaraka, koja je počela ličiti na okupljanje protiv aktuelnog šefa države Muhameda Mursija.

On je, kako su izjavili njegovi advokati, mučen u policijskom kampu, a zatim odveden u bolnicu u nesvjesnom stanju s unutrašnjim krvarenjima. Pao je u komu i juče umro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније