Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 09. 2015. 23:22 >> 23:03

LIJEPE I SMRTONOSNE

Žene koje dnevno ubiju i po 10 islamista

Tri hrabre žene nalaze se među neustrašivim borcima koji ubijaju teroriste Islamske države, piše britanski Dejli Mejl (The Daily Mail). One su osnovale žensku grupu heroina koje ubiju i po deset islamista.

Britanski list piše da su ove žene, kako bi obranile zemlju i svoje sugrađane, spremne na sve. Ostavile su svoje živote u Turskoj i otputovale su zaustaviti krvoproliće u Kurdistanu koje siju militanti Islamske države (ID), prenosi Buka.

Roza je najmlađa u grupi. “Kada smo čule da ID dolazi na Sindžar i ubija žene, odlučile smo se boriti i zaustaviti humanitarnu krizu“, navela je ona.

Djevojke su, obučene u prsluke u kojima drže AK-47 i do 6 granata, opisale što se dogodile hrišćanskim Jezidima.

“Kada su stigli džihadisti ID, vidjeli smo ih kako otimaju žene i od njih prave robove”, rekla je Roza.

Naime, prošle godine u avgustu započelo je etničko čišćenje Jezida na Sindžaru. Tada su krvoločni islamisti muškarce, žene i djecu otimali iz njihovih kuća. Muškarce su natjerali da pređu u Islam, pod prijetnjom smaknuća. Otete žene su pretvorili u seksualno roblje.

“Ponekad smo znale da ih ubijemo po 10 dnevno, u početku oslobađanja na Sindžaru”, rekla je 26-godišnja Raparin.

Osim toga, otkrile su kako je islamistima najgore boriti se sa ženama. Navodno se džihadisti toga jako boje. Dvadesetdevetogodišnja Roza rekla je da će ubijati islamiste dokad god bude mogla. Takođe, rekla je ako je islamisti uhvate, sama će sebi presuditi.

“Kad ih zarobimo, često vidimo da su pod uticajem droga. A njima se najgore boriti sa ženama. To mrze i jako se toga zapravo boje. Jer ako ih žena ubije, neće otići u raj. Ja sam ih puno ubila i uvjerena sam da ni jednoga ne čekaju djevice u raju”, rekla je Roza.

 

Pogledajte video o ženama koje se borbe protiv ID:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније