Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 09. 2015. 11:35 >> 11:25
1

LORAN FABIJUS

“Izbjeglice dovode u pitanje postojanje Evrope”

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus ocijenio je danas u Parizu da izbjeglička kriza dovodi u pitanje "funkcionisanje i smisao postojanja Evrope".

 

 

 

"Evropa je iskusila brojne krize. Ali je ova, na određeni način, dovela je u pitanje smisao postojanja i funkcionisanja Evrope", rekao je Fabijus u intervjuu za nekoliko evropskih medija - Figaro, Tribin de Ženev, Pais, Republika i Soar.

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije (EU) razgovaraće danas u Briselu o izbjegličkoj krizi i raspoređivanju 120.000 migranata prije sjutrašnjeg samita lidera EU.

"Iluzorno je vjerovati da će se svaka zemlja izvući iz krize ako vrati svoje nacionalne granice. Moramo iskreno i da kažemo da pored solidarnosti prema izbjeglicama, ne možemo da držimo širom otvorena vrata za sve migrante koji traže ekonomsku sigurnost", rekao je francuski ministar.

"Ako bismo to uradili, onda bi se desio haos i raspad... A to su teške posljedice za Evropu na svim poljima", ocijenio je Fabijus navodeći primjer britanskog referenduma o izlasku iz EU, koji, prema njegovim riječim, ne može da se organizuje ako se prethodno ne riješi izbjeglička kriza.

Fabijus je ocijenio da "nacionalni egoizam" neće riješiti taj problem, predlažući otvaranje prihvatnih centara u zemljama gdje prvo stignu izbjeglice, kao i sistem ravnopravne raspodjele migranata i pomoć Turskoj, Jordanu i Libanu, koje su do sada primile najveći broj izbjeglica, prvenstveno iz Sirije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније