Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 08. 2015. 13:11 >> 13:00

AUSTRIJA

Pronašli 200 izbjeglica kontrolama vozila

Austrijska policija je otkrila više od 200 izbjeglica strogom kontrolom vozila, koju je nedavno uvela, a uhapšeno je i pet osoba zbog krijumčarenja ljudi.

"Od kako smo počeli da primjenjujemo mjere koje smo usaglasili sa Njemačkom, Mađarskom i Slovačkom, pronašli smo više od 200 izbjeglica iz takvih vozila i uhapsili smo pet krijumčara", rekao je direktor za javnu bezbjednost u tom ministarstvu Kongrad Kogler.

Ministarka policije Johana Mikl Lajtner je kazala da Austrija ne narušava "Šengen", jer mjere koje se sprovode ne predstavljaju klasičnu granuičnu kontrolu.

Prema podacima "Fronteksa", od januara do jula ove godine 102.342 ljudi ušlo je u Austriju preko zemalja Zapadnog Balkana, što je bar 10.000 više od broja koji je ušao u Evropu rutom "centralnog Mediterana".

Zbog pooštrenih mjera na autoputu u Mađarskoj prema granici sa Austrijom jutros je formirana kolona automobila u dužini od 20 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније