Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 08. 2015. 10:50 >> 10:40

AUSTRIJA-MAĐARSKA

Kolona 20km zbog kontrole izbjeglica

Na autoputu u Mađarskoj prema Austriji formirana je kolona vozila dugačka 20 km, jer je Austrija pooštrila kontrole na granici zbog krijumčarenja izbjeglica.

Pored autoputa M1, u Mađarskoj je zakrčena i jedna sporedna saobraćajnica koji vodi ka granici sa Austrijom, prenosi mađarska agenciji MTI.

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Joana Mikl-Lajtner izjavila je za ORF da je Austrija pooštrila kontrolu na istočnim granicama, nakon što je prošle sedmice u napuštenom kamionu na autoputu u toj zemlji nađeno više od 70 mrtvih izbeglica koji su došli preko Mađarske.

Austrija se na istoku graniči sa Mađarskom, Slovačkom, Slovenijom i Češkom Republikom.

U protekla tri dana mađarska policija je uhvatila 8.792 migranta koji su pokušali da uđu u Mađarsku, većinom preko Srbije, navodi britanska agencija.

(B92/Tanjug)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније