Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

07. 08. 2015. 15:39   >>  15:29

MLADI LABURISTI

Prvi put na Utoji od Brejvikovog napada

Stotine mladih norveških laburista počinju danas da se okupljaju na ljetnjem kampu na ostvu Utoji u Norveškoj, prvi put pošto je prije četiri godine ekstremni desničar Anders Behring Brejvik tamo ubio 69 osoba.

Sver Uthus (Outhouse), jedan od onih koji su preživjeli masakr na Utoji, rekao je agenciji Asošiejted pres da je prošao "kroz mnogo toga" od kada je na ostrvu ubijeno 69 mladih ljudi, medju kojima je bilo i njegovih prijatelja, ali da je bilo vrijeme da se vrati na to mjesto i "dobro se provede".

Sa mladim laburstima na ostrvu Utoja je i generalni sekretar NATO-a Jans Stoltenberg, koji je bio premijer Norveške u vrijeme Brejvikovog napada.

Anders Bering Brejvik je 22. jula 2011. godine ubio ukupno 77 ljudi, pošto je najprije podmetnuo bombu u blizini zgrade norveške vlade u Oslu, a potom je otišao na ostrvo Utoja, nedaleko od glavnog grada Norveške, gdje je nasumice počeo da puca na učesnike ljetnjeg kampa mladih laburista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније