Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

07. 08. 2015. 13:02 >> 12:53
1

OBAMA SMATRA

Napad Turske na PKK legitiman

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama izjavio je novinarima u Vašingtonu kako teroristička organizacija PKK izvodi napade na Tursku, a intervencije sigurnosnih snaga te zemlje u cilju očuvanja mira ocijenio je legitimnim.

"Teroristička organizacija PKK izvodi napade usmjerene na državu Tursku. Aktivnosti Turaka u cilju odbrane su legitimne", rekao je Obama.

Na novinarsko pitanje o intervenciji turske vojske na položaje ID u Siriji i mogućnosti da turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan te vojne akcije koristi kao izgovor za bombardovanje položaja PKK, Obama je kazao kako PKK izvodi napade čiji je cilj država Turska, te da su samim tim akcije turskih snaga sigurnosti legitimne.

Američki predsjednik je istakao kako je sa turskim kolegom razgovarao o svim mogućnostima blokiranja prelaska stranih ratnika na sirijsku teritoriju preko Turske.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније