Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 01. 2022. 11:15   >>  11:18

NEDJELJA, OD 18 SATI

ETŠ “Vaso Aligrudić” u Dnevnici: Primjeri čojstva i drugarstva

Nova epizoda emisije Dnevnica donosi jednu netipičnu priču o solidarnosti i humanosti među mladom populacijom. U novoj epizodi neće se pojaviti javno prepoznatljiva ličnost, već su ulogu humanih aktera preuzeli učenici i profesori Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” iz Podgorice.

Dnevnica je ovoga puta bila partner i podrška učenicima i profesorima Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” u namjeri da cjelodnevnim radnim aktivnostima pokušaju da obezbijede sredstva kojima bi pomogli pet svojih drugara koji su u teškoj socijalnoj i materijalnoj situaciji. Oni su čistili ulice, zelene površine, stakla i izloge brojnih radnji, fotografisali, šminkali, prodavali slatkiše, radili fizičke poslove, pomagali na gradilištu, svirali i pjevali na ulici, bili konobari i šankeri, organizovali donatorsko veče…

Školski pedagod Selma Šabotić je zajedno sa učenicima učestvovala u akciji. Istakla je da je motiv uključenja u aktivnosti razvoj solidarnosti i empatije.

“Cilj je osnažiti vaspitnu ulogu škole, stvoriti društveno odgovorne pojedince, odnosno aktivne građane svijeta koji će u svakom trenutku biti spremni da se uključe, pomognu i pruže podršku svima onima kojima je pomoć neophodna. Ovakve akcije su osnova za razvoj cjelovitih ličnosti”, kazala je Šabotić.

Učenici nijesu krili svoje oduševljenje akcijom. Predsjednica Đačkog parlamenta Sara Hodžić istakla je nakon završenog radnog dana da je to bio “jedan od najvažnijih dana njenog školovanja, koji nikada neće zaboraviti”.

“Mnogo smo naučili, a mislim da smo i dobili visoku ocjenu za sve što smo uradili”, istakla je Sara.

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju ističu da će i ova epizoda biti posebna zbog svoje suštine i poruke koju šalju mladi ljudi. “Nije ovo prvi put da su akteri Dnevnice mladi ljudi koji nijesu javno prepoznatljivi, ali koji će uskoro postati istaknuti članovi društva. Njihova ideja je plemenita i nama je drago da smo mogli da je podržimo i pokažemo svijetu. Ovo je odličan primjer humanosti, solidarnosti, čojstva i drugarstva”, kazao je autor i producent emisije Vladan Otašević.

Novu epizodu Dnevnice gledajte na Prvom programu TVCG u nedjelju 23. januara od 18 sati.

Generalni sponzor emisije je Idea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније