Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 07. 2021. 18:15 >> 18:14

GLEDAĆETE SJUTRA

Gosti Jutra: dr Danilo Jokić, Bojan Zeković-SDP

Ne propustite Jutarnji program Televizije Crne Gore sjutra od 6:30 do 9 časova.

U emisiji govorimo o:

- Vakcinaciji protiv korona virusa. Kako teče masovna imunizacija stanovništva, i koji su sve faktori uslovili pad interesovanja za zaštitu od epidemije?Koje su vakcine i u kojim dozama dostupne gradjanima? Kada će se početi sa primjenom palijativne njege? Na ta i druga pitanja odgovara direktor Doma Zdravlja Podgorica dr Danilo Jokić.

- Najnovijim promjenama na korona mapi Evrope. Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti je zbog povećanja broja novozaraženih hrvatsku obalu Jadrana iz sigurne zelene zone prebacio u manje sigurnu-narandžastu. Da li je tom odlukom ljetnja sezona u toj zemlji dovedena u pitanje i što podrazumijeva najava Nacionalnog stožera Civilne zaštite, u dijelu primjene jačih kontrola sprovođenja i pridržavanja epidemioloških mjera, pitamo novinarku N1 Televizije Anu Mlinarić.

Tema Jutra: Ljetnja turistička sezona. Pozitivan trend dolaska turista nastavlja se tokom jula, a tek se očekuju najveće gužve, saopštili su predstavnici velikih hotelskih preduzeća. Koliko su se dosadašnje prognoze pokazale uspješnim, možemo li ponoviti rezultat iz rekordne 2019.godine i da li smo ujedinjeni u borbi za zdravlje građana i ekonomije, pitamo dekana Fakulteta za biznis i turizam iz Budve, Rada Ratkovića.

- U redovnoj rubrici “Pitajte advokata” govorimo o Pravu na korišćenje godišnjeg odmora. Na pitanja odgovara advokat Dražen Ćorović.

- Utorak je rezervisan za pregled štampe. Aktuelne naslove komentarisaćemo sa potpredsjednikom Socijaldemokratske partije Crne Gore Bojanom Zekovićem.

- Prevenciji apatridije i zaštiti prava migranata u Crnoj Gori.Što pokazuje dosadašnje iskustvo, koliko je zahtjevan proces pribavljanja pravnog statusa kao i ostvarivanja osnovnih ljudskih prava i sloboda za one koji su potražili pomoć u našoj zemlji krajem 90-tih godina prošlog vijeka, čućemo od Anđele Đuković iz NVO “Građanska alijansa“.

Najavljujemo:

- Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Nemanja Pavićević informiše iz Podgorice.

Biće riječi o:

- Primjeru dobre prakse. U restoranu “Pod Volat” možete naći meni na Brajevom pismu, čime je obezbjeđena pristupačnost za osobe oštećenog vida. Kako su poručili iz Saveza slijepih, vjeruju da će taj primjer društveno odgovornog postupanja podstaći i druge ugostiteljske objekte da učine isto.

- Uspjehu superteškaša podgoričkog džiu-džicu kluba "Fenix" Dejan Vukčević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

- Manifestaciji "Fitnes dani Podgorice", koju organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u saradnji sa fitnes centrima.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније