Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 05. 2021. 18:52 >> 18:54

JUTARNJI PROGRAM

Gosti Jutarnjeg poslanici Aleksandra Vuković i Luka Rakčević

U Jutarnjem programu TVCG govorićemo o masovnoj vakcinaciji, Izvještaju o napretku Crne Gore, o aktulenostima sa poslanicima Aleksandom Vuković i Lukom Rakčević. Ne propustite, od 6:30 sati.

U emisiji govorimo o masovnoj vakcinaciji u zemlji. Kakav je dosadašnji odziv građana i u kojoj se smjeri proces imunizacije stanovništva odrazio na tok epidemije? Što su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije u susret ljetnjoj sezoni? Gošća Jutra: šefica Kancelarije SZO u Crnoj Gori Mina Brajović.

U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Zaštiti prava pacijenata. Koja su prava i obaveze onih koji koriste zdravstvene usluge u Crnoj Gori? Kakvu odgovornost snose zdravstvene ustanove, odnosno drugo pravno lice koje obavlja zdravstvenu djelatnost,u slučaju kršenja zakonskih propisa? Na ta i druga pitanja odgovara advokatica Snežana Mićanović Nikčević.

Tema Jutra: Izvještaj o napretku Crne Gore. Evropski parlament razmatraće 18. maja dokument o napretku Crne Gore u 2019. i 2020. godini, koji je kao izvjestilac pripremio hrvatski zastupnik Tonino Picula. Izvještaj je usvojio 14. aprila Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta i u njemu se ističe napredak u borbi protiv organiziranog kriminala i poziva vlast da ubrzanje reformskih procesa, s posebnim naglaskom na vladavinu prava, pravosuđe, slobodu medija i borbu protiv korupcije.

Utorak je rezervisan za pregled štampe. Aktuelne naslove komentarišemo sa poslanicom Demokratske partije socijalista Aleksandrom Vuković i Lukom Rakčevićem iz Građanskog pokreta URA.

Nastavku saradnje kompanije PayPal sa Crnom Gorom. Iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija je nedavno saopšteno da su u toku pregovori sa još jednim od najvećih provajdera plaćanja putem interneta. Što o tome misle u IT sektoru, pitamo osnivača DevClub zajednice programera, Dragana Čabarkapu.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Andrea Šekularac informiše iz Podgorice i Cetinja. Biće riječi o Svjetskom danu muzeja koji se organizuje širom svijeta 18. maja, počev od 1977. godine.

Cilj je da se istakne činjenica da su muzeji važno sredstvo kulturne razmjene, građenja kulturnog bogatstva i razvoja međusobnog razumijevanja, saradnje i mira među ljudima.Uzivo se javljamo iz Narodnog muzeja sa Cetinja.

Govorimo i o radu Slobodana Kovačevića, poznatog jugoslovenskog kompozitora, pjesnika i slikara. Inspiraciju za pjesme i umjetnička djela nalazi u mjestu Klikovače, na 10-ak km od Podgorice, u prekrasnom prirodnom ambijentu.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније