Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 05. 2021. 18:35 >> 18:45

JUTARNJI PROGRAM

O masovnoj vakcinaciji, radu FZO, mHE...

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o masovnoj vakcinaciji sa dr Igorom Galićem. Gost Jutra i direktor FZO Dragoslav Ščekić i polsanica Draginja Vuksanović. Bavimo se i protestima u Kolašinu zbog izgradnje mHE, sastanku Vlade i advokata.

U Jutarnjem bavimo se procesom masovne vakcinacije u Crnoj Gori. Kakav je dosadašnji odziv građana i kako teče proces imunizacije stanovništva? Da li je bilo kontraindikacija, kada se očekuju nove doze i mogu li masovna okupljanja pogoršati epidemiološku situaciju? Na ta i druga pitanja odgovara direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić.

Govorimo o situaciji u Fondu za zdravstveno osiguranje. O kontroli trošenja novca, budžetu za tekuću godinu, kao i nabavci lijekova i medicinskih sredstava, razgovaramo sa direktorom FZO Dragoslavom Šcekićem.

Tema Jutra: Protesti u Kolašinu zbog izgradnje mini hidroelektrana. Iako je Vlada Crne Gore do sada raskinula određeni broj ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana, problemi između investitora i mještana koji se protive gradnji na rijekama i Vlade i dalje postoje, kao što je to slučaj u Barama Kraljskim. Za Jutro govore: Vladimir Durutović-vršilac dužnosti generalnog direktora. Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost u Ministarstvu kapitalnih investicija, Milosav Bulatović - predsjednik Opštine Kolašin i Snežana Kaluđerović iz MZ Kraljske Bare. 

Utorak je rezervisan za pregled štampe. Aktuelne naslove komentarišemo sa poslanicom Socijaldemokratske Crne Gore Draginjom Vuksanović.

U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Primjeni Zakona o elektronskoj fiskalizaciji na advokatsku djelatnost. Nakon peticije koju je potpisalo više stotina advokata koji se protive najavljenim zakonskim mjerama, kao i sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, za srijedu je najavljen novi sastanak predstavnika Advokatske komore sa čelnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave prihoda. Tim povodom ćemo ugostiti predsjednika Advokatske komore Crne Gore Zdravka Begovića.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Andrea Šekularac informiše iz Nikšića, a biće riječi o ovogodišnjem konceptu Bedem i Lejk festu, prepoznatljivim muzičkim festivalima na ovim prostorima.

 

Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније