Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

03. 05. 2021. 18:50 >> 18:55

JUTARNJI PROGRAM

Gosti: Odović, Krapović i Nimanbegu

U Jutarnjem programu o petom paketu podrške građanima i privredi sa državnim skretarom u Ministarstvu finansija Jankom Odovićem. O aktuelnim temama sa poslanicima Draganom Krapovićem i Gencijem Nimanbeguom. Bavimo se i masovnom vakcinacijom, poštovanjem mjera, Danu vatrogasaca.

U emisiji govorimo o masovnoj vakcinaciji koja startuje 4. maja. Nakon Podgorice, projeravamo da li su se stekli uslovi za imunizaciju u Kotoru i kakvo je interesovanje građana. Za Jutro govori direktor Doma zdravlja u tom gradu dr Igor Kumburović.

Bavimo se poštovanjem mjera u ugostiteljskim objektima tokom prvomajskih praznika. O sprovedenim kontrolama i rezultatima istih, razgovaramo sa glavnom turističkom inspektorkom Svetlanom Šljivančanin.

Tema Jutra: Peti paket podrške građanima i privredi, vrijedan 166.075.000 eura, koji je u četvrtak usvojen na sjednici Vladi. Gost Jutra biće državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović.

Utorak je rezervisan za pregled štampe. Aktuelne naslove komentarišemo sa poslanikom Demokratske Crne Gore Draganom Krapovićem i poslanikom Albanske liste Gencijem Nimanbeguom.

U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o seksualnom uznemiravanju. Zbog nedavnih izliva govora mržnje prema ženama, posebno prema ministarkama i političarkama, u vidu seksističkih crteža, fotomontaža i tekstova koji prevazilaze mjeru kritike koju dozvoljava sloboda izražavanja, NVO sektor predlaže uvođenje krivičnog djela seksualno uznemiravanje. Na tu temu razgovaramo sa advokaticom Milicom Parađin i izvršnom direktoricom Centra za ženska prava Majom Raičević.

O 4.maju - Međunarodnom danu vatrogasaca. Za Jutro govori načelnik Službe zaštite i spasavanja Podgorica Goran Janković.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Marija Radanović informiše iz Kotora o pripremama za masovnu vakcinaciju u lokalnom domu zdravlja i organizaciji rada Službe zaštite i spasavanja.


Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније